Je hebt te maken met letselschade na een bedrijfsongeval en je wilt weten hoe je de schade vergoed krijgt. Wij leggen uit waar je recht op hebt na een arbeidsongeval met letselschade tot gevolg. Heb je vragen of wil je advies op maat over je situatie? RN Letselschade is een ervaren en snelgroeiend letselschadebureau. Heb je te maken gekregen met letselschade als gevolg van een werkongeval, dan ben je bij ons op de juiste plek. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos, want we verhalen de kosten op de verzekeraar van de tegenpartij.

Wat is een bedrijfsongeval?

Onder een bedrijfsongeval wordt verstaan dat er een ongeluk (arbeidsongeval) plaatsvindt tijdens of op het werk, waardoor de werknemer verwondingen oploopt of zelfs overlijdt. Bijvoorbeeld als een werknemer uitglijdt en op zijn hoofd valt of als iemand zijn of haar hand bekneld raakt in een machine.

Blijvend letsel na bedrijfsongeval: waar heb je recht op?

Als je te maken hebt met een ongeval op het werk, bijvoorbeeld een ongeluk met een machine of een verkeersongeval onder werktijd, dan wil je weten wie er aansprakelijk is voor de schade. Er is vaak niet alleen sprake van lichamelijk letsel, er zijn ook andere (financiële) gevolgen. Bijvoorbeeld de ziekenhuiskosten, gemiste inkomsten omdat je een tijd niet kon werken, de kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp en de emotionele schade. 

Stel uw werkgever aansprakelijk

De werkgever is verplicht om de veiligheid en de gezondheid van de werknemers te beschermen en moet er alles aan doen om ongevallen te voorkomen door te zorgen voor een veilige werkomgeving. Dit is de zorgplicht van de werkgever, naar de werknemers. Heb je te maken met letselschade na een werkongeval, dan is de kans groot dat de werkgever aansprakelijk is! Om een schadevergoeding te claimen dien je de werkgever aansprakelijk te stellen, zeker als je last heeft van blijvend letsel:

  • Stel zo snel mogelijk jouw werkgever aansprakelijk (binnen 5 jaar na het bedrijfsongeluk moet dit gebeuren)
  • Je stelt jouw werkgever schriftelijk (per brief) aansprakelijk voor het ongeval waarin je de door jou opgelopen schade en de verwachte schade meldt
  • Schakel een letselschade advocaat in die je kan bijstaan tijdens het proces
  • Wees niet bang om je werkgever aansprakelijk te stellen. Bijna alle werkgevers hebben namelijk een verzekering voor de financiële gevolgen van een bedrijfsongeval.

Als je kunt aantonen dat de werkgever niet heeft voldaan aan de wettelijke zorgplicht, dan kun je de werkgever aansprakelijk stellen. Bijvoorbeeld als hij niet goed heeft uitgelegd hoe de machine werkte of omdat de werkomstandigheden niet veilig genoeg waren.

Wat te doen bij bedrijfsongeval?

Arbeidsongevallen erg vervelend zijn. Ieder ongeval is uniek en verdient dan ook een unieke aanpak. Hieronder lichten wij enkele tips toe voor wanneer je te maken heeft met een bedrijfsongeluk met letsel tot gevolg:

  • Maak foto’s van de situatie en van het letsel
  • Ga naar het ziekenhuis of de huisarts. Je krijgt de hulp die je nodig hebt en de aantekening in het medisch dossier zorgt ervoor dat we het causaal verband tussen het ongeval en de letselschade kunnen aantonen
  • Vraag collega’s die aanwezig waren of ze een getuigenverklaring willen opstellen

Slachtoffer van een bedrijfsongeval? Neem direct contact op met RN Letselschade

Wanneer je als werknemer het slachtoffer bent geworden van een arbeidsongeval, kun je direct contact opnemen met RN Letselschade. Dankzij onze gratis letselschadescan ontvangt u binnen 60 minuten advies van één van onze ervaren letselschadespecialisten en weet u meteen waar u aan toe bent. Na een kennismakingsgesprek gaan wij meteen van start met het letselschadeproces. Wij zorgen ervoor dat u de maximale schadevergoeding ontvangt na het ongeval. Dit is voor jou geheel kosteloos; wij verhalen alle kosten bij de aansprakelijke partij. Wil je meteen melding maken van een werkongeval? Neem dan nu contact met ons op. RN Letselschade helpt je graag verder.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online