Dagelijks vinden er helaas veel verkeersongevallen plaats. Deze verkeersongevallen gaan vaak gepaard met letsel. Heb jij na een ongeval met de fiets letselschade opgelopen? Omdat je als fietser een kwetsbare verkeersdeelnemer bent is de kans aanwezig dat je ernstig letsel hebt opgelopen. Maar ook met minder ernstig letsel heb je waarschijnlijk (financiële) schade opgelopen en je hebt mogelijk te maken met pijn en verdriet als gevolg van het ongeval. RN Letselschade staat jou bij en behartigt jouw belangen! Wij leggen uit wat wij voor jou kunnen betekenen en waar je recht op hebt na een verkeersongeval met de fiets.

Aansprakelijkheid na ongeval met de fiets

Fietsers zijn kwetsbaarder dan bestuurders van gemotoriseerde voertuigen. Daarom staat er in de Wegenverkeerswet dat fietsers nooit meer dan de helft aansprakelijk kunnen zijn bij een aanrijding met bijvoorbeeld een auto, motor of scooter. Als fietser hoef je niet te bewijzen of je wel of geen schuld hebt aan het ongeval: dat is aan de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig. Erkent de bestuurder van het motorvoertuig volledige aansprakelijk, dan mag de fietser een maximale schadevergoeding claimen.

Wat moet u doen na het ongeval?

Na een ongeval met de fiets is het belangrijk dat je het bewijsmateriaal verzamelt. Dit gaat om een ingevuld schadeformulier en de gegevens van mogelijke omstanders. Maak foto’s van de situatie, jouw letsel en de schade aan jouw eigendommen. Bewaar de bonnetjes van de onkosten die je maakt vanwege het ongeval en houdt alle gebeurtenissen die met het ongeval te maken hebben bij.

Als je licht letsel hebt opgelopen is het toch belangrijk om zo snel mogelijk langs de huisarts te gaan. Van dit bezoek wordt een aantekening gemaakt in het medisch dossier. Deze aantekening dient als bewijs om het verband tussen het opgelopen letsel en het ongeval aan te tonen.

Welke schade vergoeden na ongeval met de fiets

Als je een ongeval met de fiets hebt gehad, dan krijg je de schade vergoed die direct of indirect door het ongeval is ontstaan. Het vergoeden van letselschade bestaat onder andere uit:

  • De medische kosten
  • Hulp in het huishouden
  • Verlies van verdienvermogen
  • Schade aan eigendommen
  • Smartengeld

Hoeveel schade je vergoed krijgt hangt af van de oorzaak van het ongeval. Is de automobilist schuldig aan het ongeval, dan krijg je alle schade vergoed. Ben jij deels schuldig aan het ontstaan van het ongeval, dan krijg je minimaal 50% van de schade vergoed.

Hoe krijg ik de schade vergoed

Om de schade vergoed te krijgen na een ongeval met de fiets, dien je de wederpartij aansprakelijk te stellen. Ook moet je de schadeposten opvoeren. Wij raden aan om dit te laten doen: een ervaren letselschadespecialist weet precies welke stappen je moet zetten om de schade vergoed te krijgen. RN Letselschade helpt jou bij het claimen van smartengeld als je letselschade hebt opgelopen. Dit is voor jou geheel kosteloos. Neem direct contact met ons op om jouw zaak te bespreken. Heb je de schadeclaim zelf ingediend en wijst de verzekeraar deze af? Vraag dan direct een gratis second opinion aan. Wij zorgen ervoor dat jij niet alleen snel, maar ook goed geholpen wordt. Zo weet jij snel waar je aan toe bent en kan jij je weer richten op je herstel.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online