Ongevallen in het verkeer komen helaas vaak voor en soms zijn de gevolgen van het ongeval ingrijpend. Heb je letselschade na een auto-ongeluk opgelopen? Wij leggen uit wanneer je recht hebt op een schadevergoeding en hoe je dit kunt claimen.

Heb jij letselschade opgelopen en wil je hier vrijblijvend advies over ontvangen? Neem dan meteen contact op met RN Letselschade. Wij zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen jou ook digitaal verder helpen. Ook voor een second opinion of andere vragen kan je meteen bij onze letselschade-experts terecht. Binnen 60 minuten neemt één van onze experts vrijblijvend contact met je op. Je bereikt ons via 085 – 013 1 013 of info@rnletselschade.nl.

Letselschade na een auto-ongeluk

Heb je letselschade opgelopen na een auto-ongeluk? Als de andere partij aansprakelijk was voor het veroorzaken van dit ongeluk, dan is de kans groot dat je recht hebt op een schadevergoeding.

Na een verkeersongeval kan je last hebben van lichamelijk en geestelijk letsel. Bijvoorbeeld rugklachten, een whiplash of een gebroken been. Daarnaast komt het voor dat een slachtoffer van een auto-ongeluk veel verdriet of pijn heeft. Ook heb je waarschijnlijk te maken met schade aan de auto. Hiervoor kan je een schadevergoeding krijgen van de aansprakelijk partij.

Wat kunt u doen na een auto-ongeluk?

Heb je net een auto-ongeluk meegemaakt? Probeer, als het gaat, om foto’s te maken van de situatie en van de letselschade na een auto-ongeluk. Ga op zoek naar getuigen en sla hun gegevens op. Heb je klein letsel of letselschade na een auto-ongeluk, ga in allebei de gevallen toch langs de huisarts of naar het ziekenhuis. De huisarts maakt hiervan een aantekening in jouw medisch dossier en dat dient als bewijs bij het bepalen van de letselschade na het auto-ongeluk.

Aansprakelijkheid

Als je een auto-ongeluk hebt meegemaakt, dan wordt er voor de vergoeding van de (letsel)schade gekeken naar de aansprakelijkheid. Gaat het om een botsing tussen twee motorvoertuigen, bijvoorbeeld een auto en een vrachtwagen, dan is degene die de verkeersregels niet heeft gevolgd meestal aansprakelijk voor de schade. De verzekeraar van deze bestuurder vergoedt de schade.

Welke schadeposten zijn er?

Als je letselschade na een auto-ongeluk hebt opgelopen, dan zijn er verschillende schadeposten die je kan claimen. Er is natuurlijk de schade aan de auto: de reparatiekosten kan je laten vergoeden. Daarnaast ga je naar de huisarts of het ziekenhuis. Ook deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking. Wellicht heb je hulp in de huishouding ingeschakeld, omdat je zelf bepaalde dingen niet of niet meer kunt doen. Daarvoor kan je ook een schadevergoeding vragen.

Het smartengeld is de vergoeding die je kan claimen voor het letsel en de pijn dat je hebt opgelopen vanwege het auto-ongeluk. Met het smartengeld wordt een eerlijke compensatie bewerkstelligd voor jouw letselschade.

De verzekeraar biedt vaak zo min mogelijk schadevergoeding. Schakel een van onze letselschadejuristen in om de schadevergoeding te ontvangen waar je recht op hebt. Onze diensten zijn voor jou geheel kosteloos. We verhalen de kosten altijd op de verzekeraar van de tegenpartij. Onze letselschadespecialist kan al jouw vragen beantwoorden en geeft geheel vrijblijvend advies. Jouw schade wordt meteen beoordeeld en je hoort ook direct hoe groot de kans is op een letselschadevergoeding voor de letselschade na het auto-ongeluk. Neem direct contact met ons op om jouw situatie rondom letselschade na een auto-ongeluk te bespreken.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online