Letselschade kop-staartbotsing is een veel voorkomende letselschade. Omdat bij een kop-staartbotsing de achterligger vrijwel altijd schuldig is, kan je als slachtoffer letselschadevergoeding krijgen. Door een kop-staartbotsing kunnen allerlei soorten letsels ontstaan maar een whiplash is een van de meest voorkomende letsels. Dit is een letsel van de nek dat allerlei klachten tot gevolg kan hebben. Ben je slachtoffer van een kop-staartbotsing neem dan contact op met RN letselschade. Wij helpen je kosteloos alle letselschade te claimen bij de aansprakelijke partij. We nemen je alles uit handen zodat jij je kunt richten op je herstel.

Gevolgen kop-staartbotsing

Zoals hiervoor al gezegd is een whiplash vaak het vervolg van een kop-staartbotsing. Er kunnen natuurlijk ook allerlei andere gevolgen zijn. Je kunt gewond raken aan je hoofd omdat je hoofd tegen het stuur knalt, je benen, armen of ogen kunnen gewond raken en er kan inwendig letsel ontstaan. Dit is mede afhankelijk van de snelheid die de auto had op het moment dat deze jou van achteren aanreed. In ieder geval moet de aansprakelijke partij al je kosten vergoeden. Welke kostenposten er allemaal zijn bekijken we hierna. Eerst kijken we nog naar de gevolgen van een whiplash.

Gevolgen whiplash na kop-staartbotsing

Een whiplash, nekletsel, kan allerlei klachten geven. Je kunt pijn hebben in je nek, in je achterhoofd of schouders en armen. Ook kan er nek stijf zijn en kan er een beperking van de beweging van de nek ontstaan. Soms zijn er problemen met het zicht en/of het gehoor, je kan duizelig zijn en misselijk, een doof gevoel in de handen krijgen of erg vermoeid zijn. Ook concentratiestoornissen en geheugenstoornissen komen voor. Je begrijpt dat een whiplash dan ook tot veel ellende kan leiden. Soms kan je kortere of langere tijd niet werken, ervaar je problemen met autorijden, je evenwicht en kan je nog andere klachten hebben. Een whiplash is niet aan te tonen met een röntgenfoto waardoor het stellen van de diagnose lastig kan zijn.

Kostenposten kop-staartbotsing

Alle kosten door de kop-staartbotsing moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Om te beginnen de kosten voor reparatie van je auto en voor andere spullen die kapot zijn gegaan. De medische kosten die niet door je zorgverzekering worden vergoed moeten worden betaald, vervoerskosten die nodig zijn in verband met je letsel, gederfde inkomsten en allerlei andere kosten die voortvloeien uit het ongeluk. In veel gevallen kun je ook smartengeld krijgen. Dit is een vergoeding voor het psychisch letsel zoals pijn, verdriet en angst.

Letselschade claimen

Wil je letselschade kop-staartbotsing claimen bij de aansprakelijke partij, dan kun je het beste een expert inschakelen. Iemand met verstand van zaken die kan onderhandelen met de wederpartij, een ingewikkelde letselschade berekening kan maken en je helpt met alles wat nodig is om de maximale vergoeding te krijgen. Kies daarom voor een letselschade expert van RN Letselschade. Wij werken door heel Nederland en komen ook bij je thuis. Je kunt ook naar een van onze kantoren komen in Amsterdam en Rotterdam. Onze hulp is voor het slachtoffer gratis omdat onze kosten door de aansprakelijke partij moeten worden vergoed.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online