Als je in Enkhuizen woont, dan kun je daar een ongeluk krijgen. In de meeste gevallen zul je dan op internet zoeken naar een letselschade expert in Enkhuizen. RN Letselschade is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam naar werkt door heel Nederland. We komen dus ook naar Enkhuizen om je bij te staan in je letselschadeprocedure. Dit kost je overigens niets want onze hulp is voor de slachtoffers kosteloos. Er zijn allerlei soorten ongelukken waarbij verschillende letsels kunnen worden opgelopen. Ook de plek waar je letselschade oploopt verschilt. Dat kan in het verkeer gebeuren maar ook op je werk, thuis of in het park (bijvoorbeeld door een hondenbeet). Als iemand anders verantwoordelijk is voor jouw letsel, dan heb je recht op een volledige letselschade vergoeding.

Soorten letsels

Eigenlijk kan je oneindig veel soorten letsels oplopen als gevolg van een ongeluk. Toch zie je het ene soort letsel vaker dan het andere. Zo komt een kop-staartbotsing nogal eens voor. Je staat voor een stoplicht te wachten en iemand anders rijdt jou van achteren aan. Een veel voorkomende klacht daarna is de whiplash. Een lastig aan te tonen letsel maar wel met veel gevolgen. Ben jij in Enkhuizen van achteren aangereden en heb je een whiplash? Neem dan contact op met RN Letselschade. Wij hebben erg veel ervaring met het claimen van letselschade waaronder schade als gevolg van een whiplash. Andere letsels die veel voorkomen zijn beenbreuken, hoofdletsels, brandwonden en inwendige letsels.

Waar loop je letselschade op

Ook de plek waar je letselschade oploopt is heel divers. De meeste ongelukken thuis zijn je eigen schuld maar soms is toch een aansprakelijke partij aan te wijzen. Bijvoorbeeld als je traploper niet goed is gelegd met als gevolg een gemene val van de trap. Ook op het werk komen veel ongelukken voor: een val van een steiger, struikelen over een losliggende kabel of een verkeersongeval tijdens werktijd. Veel ongelukken doen zich voor in het verkeer. In het openbaar vervoer in Enkhuizen, een aanrijding met een voetganger op een fietspad of een botsing tussen twee gemotoriseerde voertuigen. Denk niet te snel dat je geen recht hebt op letselschadevergoeding. Ook als je zelf schuldig bent aan een ongeluk, heb je soms recht op een gehele of gedeeltelijke letselschade vergoeding.

Beschermde verkeersdeelnemers

Bepaalde groepen verkeersdeelnemers genieten extra bescherming. Dit zijn voetgangers, fietsers en kinderen. Zij zijn kwetsbaarder in het verkeer en hebben daarom meer bescherming. Deze zogenaamde kwetsbare verkeersdeelnemers hebben altijd recht op minimaal 50% van hun letselschade. Heb je dit soort schade opgelopen in Enkhuizen of een andere plaats in Nederland neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor de maximale letselschadevergoeding en kunnen soms ook smartengeld voor je claimen.

Wat wordt allemaal vergoed

Als je als slachtoffer recht hebt op een letselschadevergoeding dan worden alle kosten die voortvloeien uit jouw ongeluk vergoed. Het kan om allerlei verschillende kostenposten gaan. Welke dat zijn is afhankelijk van je letsel, de gevolgen en van je persoonlijke situatie. Ook onze kosten moeten worden vergoed dus je kunt zonder angst voor hoge rekeningen onze hulp inschakelen. De wederpartij betaalt.

Voorbeelden letselschadeposten

Met sommige letselschadeposten heb je vrijwel altijd te maken, met andere minder vaak. Bij de meeste ongelukken gaat wel iets stuk. Dat kan je fiets zijn maar ook kleding of iets dat je bij je had. Deze schade moet sowieso worden vergoed. Verder krijg je doorgaans te maken met medische kosten. Natuurlijk worden de meeste kosten wel betaald door je zorgverzekering maar je krijgt toch vaak te maken met kosten die niet worden vergoed. Medicijnen die je zelf koopt en de eigen bijdrage voor voorgeschreven medicatie bijvoorbeeld. Daarnaast moet je misschien een therapie volgen die niet in je zorgpakket zit en die therapie moet dan ook worden vergoed.

Andere kostenposten waar je mee te maken kunt krijgen zijn de kosten van of de eigen bijdrage voor hulp. Misschien heb je iemand nodig voor je persoonlijke verzorging, iemand die de kinderen naar school brengt of iemand die tuin onderhoudt.

Letselschade procedure

Het voeren van een letselschade procedure is meestal niet eenvoudig en vaak tijdrovend. Om te beginnen moet worden onderzocht of de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld. Is dit het geval dan moet worden berekend wat de letselschadekosten. Dat is vaak een ingewikkelde berekening. Zeker als het slachtoffer een tijd niet kan werken is het berekenen van de schade lastig. En moet worden onderhandeld met de wederpartij, meestal een letselschade expert van een verzekeringsbedrijf. RN Letselschade kan vaak een voorschot op de letselschadevergoeding regelen zodat jij alle kosten die voortvloeien uit het ongeluk daadwerkelijk kunt betalen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Je kunt een afspraak maken bij ons op kantoor maar wij komen ook naar je toe in Enkhuizen.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online