Heb je letsel opgelopen bij een ongeluk en zoek je een bekwame letselschade expert in Den Haag? Kies voor RN Letselschade; een letselschadebureau met zeer ervaren en betrokken experts. Wij werken door heel Nederland vanuit onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam. We komen naar Den Haag om jouw situatie te bespreken en je te informeren en te adviseren. Onze hulp is voor slachtoffers kosteloos want onze kosten moeten worden betaald door de aansprakelijke partij. Je kunt dus gerust contact met ons opnemen als je letselschade wilt claimen. Wist je dat meer dan 95% van de letselschade zaken buiten de rechter om worden afgewikkeld? Een letselschade expert van RN Letselschade kan jou helpen en alles uit handen nemen zodat jij je op je herstel kunt concentreren.

Alle soorten letsel en ongelukken

Wij staan slachtoffers bij die letsel hebben opgelopen bij een ongeluk. Of het nu om een hondenbeet, een whiplash, rugletsel, inwendige verwondingen of hoofdletsel gaat. Lichte en zware letsels, als gevolg van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of verkeersongeluk. Bij elk letsel komen kosten kijken, verschillend per geval. Het berekenen van die letselschade is vaak ingewikkeld. De aansprakelijke partij laat zich doorgaans ook bijstaan door een letselschade specialist. Meestal een jurist van een verzekeringsmaatschappij. De onderhandelingen kunnen lastig en intensief zijn, zeker als de wederpartij de aansprakelijkheid of de gevolgen van het letsel ontkent. Wij staan jou professioneel bij en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Kosten van letselschade

De kosten van letselschade verschillen per geval. Niet alleen het soort letsel is steeds anders, ook de gevolgen daarvan. Die hangen namelijk mede af van de persoonlijke situatie. In ieder geval moeten bij de berekening van de letselschade vergoeding alle kosten worden meegenomen die het gevolg zijn van het ongeluk. Welke kosten dat allemaal kunnen zijn behandelen we hierna. Naast de directe kosten van een ongeluk met letsel is er vaak ook sprake van psychisch leed. Ook daarvoor kan je een vergoeding krijgen en wel in de vorm van smartengeld. Letselschade vergoeding en smartengeld zijn dus twee verschillende vergoedingen die naast elkaar kunnen bestaan. RN Letselschade helpt jou als je een letselschade advocaat Den Haag nodig hebt bij het claimen van zowel een letselschade vergoeding als van smartengeld.

Welke kosten worden vergoed

Zoals hiervoor al aangegeven moeten alle kosten die het gevolg zijn van een ongeluk worden vergoed. Althans, als je iemand anders aansprakelijk kunt stellen voor dat ongeluk. Sommige kosten posten komen in vrijwel elke letselschade zaak voor, andere minder vaak. Vrijwel altijd krijgt het slachtoffer te maken met medische kosten. De medische kosten die niet door de zorgverzekering worden vergoed moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Als slachtoffer heb je meestal te maken met een eigen bijdrage voor medicijnen, voor therapieën en voor medische hulpmiddelen. Ook de aanschaf van vrij verkrijgbare medische middelen moeten worden vergoed. Denk aan verband en pleisters, pijnstillers of een littekencrème.

Reparatie, vervangingskosten en vervoer

Een andere kostenpost die in vrijwel alle letselschadezaken voorkomt is die van reparatie en vervanging. Bij het ongeluk is er een grote scheur in je jas gekomen, je broek , je schoenen of de fiets waar je op reed zijn kapot. Alle spullen die stuk zijn gegaan en moeten worden vervangen of gerepareerd, moeten worden vergoed. In principe zijn dit niet hele hoge bedragen maar het kan natuurlijk ook anders zijn. Misschien had je een peperdure laptop bij je of een kostbaar muziekinstrument. Als zulke zaken door een ongeluk kapot gaan kunnen de kosten toch behoorlijk oplopen.

Ook de kosten van het extra vervoer dat je nodig hebt als gevolg van het ongeluk moeten worden vergoed. Je neemt een taxi naar de huisarts, moet wekelijks naar een fysiotherapeut of je hebt vervoer nodig van en naar je werk. Je letselschade expert in Den Haag kan je precies vertellen welke kosten allemaal voor vergoeding in aanmerking komen.

Gederfde inkomsten

Een veel voorkomende en ingewikkelde kostenpost: gederfde inkomsten. Inkomsten die je mis bent gelopen als gevolg van het ongeluk. Als je in loondienst werkt vallen die kosten misschien mee maar het is ook mogelijk dat je door het ongeval een promotie, bonus of 13e maand misloopt. Voor zelfstandigen kan een ongeluk veel ernstiger financiële gevolgen hebben op het inkomen. Als je niet of veel minder kunt werken, krijgt een zelfstandig ondernemer al snel te maken met gederfde inkomsten. De kosten kunnen hoog oplopen en moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Soms is het nodig, ter behoud van de eigen onderneming, tijdelijk een extra kracht in te huren met alle kosten van dien.

Er zijn veel meer mogelijke kosten posten. Een noodzakelijke verbouwing aan de eigen woning, een verhuizing of het rolstoelvriendelijk maken van je huis en entree bijvoorbeeld. Ook de kosten van verpleging, al dan niet in een verpleeghuis, moeten worden vergoed.

Meer over de schuldvraag

Het lijkt simpel: er is een ongeluk gebeurd waarbij twee mensen zijn betrokken. De ene persoon die schuldig en daarmee aansprakelijk voor de schade van de ander. Vaak ligt het zo simpel maar lang niet altijd. Om te beginnen kan de schuldige partij schuld ontkennen en daarmee aansprakelijkheid ontkennen. Ook kan het zo zijn dat de ene partij wel schuldig is maar toch niet of niet helemaal aansprakelijk is voor de schade. Een paar voorbeelden.

Keesje van 10 jaar loopt op de stoep met zijn bal. De bal stuitert opeens de weg op en Kees rent er achteraan. Een automobilist kan hem niet meer tijdig ontwijken hij rijdt hem aan. Zo op het oog is kees aansprakelijk want het gebeurde is zijn schuld. Hij liep immers onverwacht de weg op waardoor de automobilist niet meer op tijd kon stoppen. Toch is niet Keesje maar de automobilist aansprakelijk voor de schade. Kinderen maar ook fietsers en voetgangers zijn in het verkeer extra beschermd. Zij hebben altijd recht op minimaal 50% van hun letselschade. Ongeacht de schuldvraag.

Een ander voorbeeld: Marieke rijdt in een auto van de zaak en bezoekt klanten van haar werkgever in Den Haag. Zij let even niet goed op, veroorzaakt een ongeluk en botst tegen haar voorligger. Marieke is schuldig aan het ongeval maar omdat het tijdens werktijd is gebeurd is haar werkgever aansprakelijk voor de schade.

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor pijn en verdriet. De smartengeld vergoeding staat los van de letselschade vergoeding. De vergoeding voor letselschade gaat immers over de daadwerkelijke kosten. Een vergoeding voor doorstaan leed is moeilijk te berekenen. Immers hoe bereken je pijn, verdriet, angst en zorgen? Je letselschade expert Den Haag kan je echter al een idee geven van de hoogte smartengeld vergoeding waarop jij recht hebt. In de smartengeldgids staan namelijk bedragen die in eerdere soortgelijke gevallen zijn toegekend. Die kunnen in jouw letselschadezaak als leidraad dienen.

Een letselschade expert in Den Haag inschakelen

Als je gewond bent geraakt door een ongeluk, zeker als het om zwaar letsel gaat, staat je hoofd niet naar het berekenen en claimen van letselschade. Het is sowieso ingewikkeld en vaak tijdrovend. Er is specifieke juridische kennis voor nodig. Je kunt het claimen van letselschade dan ook het beste overlaten aan een gespecialiseerde letselschade jurist. RN Letselschade staat jou graag bij en dat geheel kosteloos. Bij de berekening van de letselschade vergoeding worden onze kosten meegenomen. Die moeten namelijk worden betaald door de aansprakelijke partij. Je kunt dus gerust contact met ons opnemen als je op zoek bent naar een ervaren en betrokken letselschade expert in Den Haag. Wij komen naar je toe om alles te bespreken, adviseren en informeren je en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. De maximale letselschade vergoeding én smartengeld.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online