Een letselschade advocaat Rotterdam kan jou helpen bij het claimen van je schade als gevolg van een ongeluk. Daarbij hoort ook smartengeld. Als je een ongeluk krijgt, dan heb je recht op een vergoeding van al je kosten, mits je iemand anders aansprakelijk kunt stellen. Iemand die jou heeft aangereden op straat, de eigenaar van een hond, je werkgever en soms zelfs de overheid. Bij het vaststellen van aansprakelijkheid staat de schuldvraag vaak centraal. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Zo kan het slachtoffer zelf schuld hebben aan een ongeluk, of medeschuldig zijn, en toch recht hebben op een schadevergoeding. Schakel altijd een letselschade advocaat Rotterdam of andere letselschade expert in zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt. RN Letselschade werkt door heel Nederland.

Aansprakelijkheid

Als we het hebben over aansprakelijkheid dan bedoelen we dat iemand, of een instantie, kan worden aangesproken. Deze partij moet jou als slachtoffer een vergoeding geven voor geleden schade. Hieronder een paar voorbeelden, waarbij de schuldvraag duidelijk is.

  • Je wordt door een automobilist aangereden terwijl je op het zebrapad loopt. De automobilist is aansprakelijk voor jouw schade
  • Je wandelt in het park en wordt onverwacht door een grote loslopende hond in je been gebeten. De bezitter van de hond is aansprakelijk voor jouw schade
  • Je fietst over een fietspad en komt ten val omdat er een gat in de weg is. De gemeente is aansprakelijk voor jouw schade in verband met slecht onderhoud van het wegdek.

Als je letselschade wil claimen bij een derde, dan zul je deze officieel aansprakelijk moeten stellen. Het beste kun je dit door een letselschade advocaat Rotterdam laten doen. Deze kan jou van het begin tot het eind helpen met de afwikkeling van de schadeclaim.

De schuldvraag is onduidelijk

De voorbeelden hiervoor zijn eenvoudig. De schuldvraag is helder. In de praktijk echter is dat lang niet altijd het geval. Zo kan de hondenbezitter beweren dat jij de hond hebt uitgelokt en de gemeente aanvoeren dat er was gewaarschuwd met borden met betrekking tot het gat in de weg.  Vooral in het verkeer komt onenigheid over de schuldvraag nogal eens voor. Het claimen van letselschade brengt dan ook vaak lastige berekeningen en onderhandelingen met zich mee. Een letselschade advocaat Rotterdam van RN Letselschade is gespecialiseerd in zowel onderhandelen als berekenen van letselschade.

Slachtoffer schuldig, toch vergoeding

Bij wet zijn bepaalde verkeersdeelnemers extra beschermd. Het gaat om kinderen, fietsers en voetgangers. Dit zijn kwetsbare verkeersdeelnemers die extra bescherming genieten. Zij hebben altijd minimaal recht op vergoeding van 50% van hun letselschade. Dus ook als de fietser, voetganger of het kind zelf geheel of gedeeltelijk schuldig was aan het ongeluk. De letselschadevergoeding kan oplopen tot 100%.

Meer over letsels

Een ongeluk kan alle mogelijke letsels veroorzaken. Van licht letsel zoals schaafwonden tot matig letsel of zwaar tot zeer zwaar letsel. Hersenletsel en rugletsel zoals een dwarslaesie kunnen enorme (financiële) schade met zich meebrengen. Dit maakt het claimen van letselschade extra ingewikkeld zodat een letselschade advocaat Rotterdam of andere letselschade expert onontbeerlijk is. Soms wordt letsel door de aansprakelijke partij ook ontkend. Dit is nogal eens het geval bij een whiplash. Laat je daarom altijd bijstaan door een expert.

Bedrijfsongevallen

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever vaak aansprakelijk voor de letselschade, terwijl deze doorgaans bij het ongeval zelf niet is betrokken. Het kan gaan om bijvoorbeeld een ongeluk met een machine maar ook om een verkeersongeval onder werktijd. Werkgevers zijn goed verzekerd tegen dit soort schade. In de meeste gevallen hoeft een dergelijke letselschadeclaim dan ook niet tot onenigheid op de werkvloer te leiden. Neem ook bij bedrijfsongevallen contact op met RN Letselschade als je op zoek bent naar een professionele letselschade advocaat Rotterdam.

Welke kosten worden vergoed

Kan je iemand aansprakelijk stellen voor jouw ongeluk en wil je een letselschadeclaim indienen, dan moeten alle kosten worden vergoed. Deze kosten kunnen betrekking hebben op van alles en zijn afhankelijk van onder meer de persoonlijke situatie en natuurlijk van het letsel. Meestal zal een licht letsel een lagere letselschadevergoeding met zich meebrengen dan een zwaar letsel. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Een gebroken enkel heeft op een professioneel voetballer een grotere (financiële) impact dan op iemand met een kantoorbaan. Hieronder geven we enkele voorbeelden van letselschade posten.

De meest voorkomende letselschade posten

Hoewel de letselschade posten per geval verschillen zijn er toch kosten die in vrijwel elke letselschadezaak terugkomen. Dit zijn:

  • Kosten van reparatie en vervanging
  • Medische kosten
  • Vervoerskosten
  • Kosten voor juridische bijstand

Kosten van reparatie en vervanging

Bij een ongeluk gaat vaak iets kapot. Dit kan de fiets zijn waarop je rijdt, je auto, een scootmobiel, kledingstukken of dingen die je bij je had op het moment van het ongeluk. De aansprakelijke partij moet de kosten van vervanging van deze spullen of reparatie, vergoeden.

Medische kosten

Als je letsel oploopt krijg je te maken met medische kosten. In Nederland is iedereen verplicht verzekerd voor zorgkosten en het leeuwendeel van de kosten zal dan ook vanuit deze zorgpolis worden vergoed. Toch krijg je vaak ook te maken met medische kosten die niet worden vergoed. Denk alleen al aan de aankopen die je doet voor verband, pleisters, pijnstillers en dergelijke. Daarnaast moet je vaak een eigen bijdrage betalen voor geneesmiddelen die de arts heeft voorgeschreven. Verder kan je te maken krijgen met een eigen bijdrage voor therapieën die je moet volgen of moet je deze geheel zelf betalen. Al dit soort medische kosten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Vraag bij twijfel advies aan je letselschade advocaat Rotterdam.

Vervoerskosten

Ook vervoerskosten zien we meestal terug op de kostenstaat bij letselschade. Als gevolg van het opgelopen letsel moet je vaker naar een arts of andere zorgverlener en maak je dus extra vervoerskosten. Als je afhankelijk bent van een taxi kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Uiteraard moet je kunnen aantonen dat de extra vervoerskosten het gevolg zijn van het opgelopen letsel. Bewaar daarom altijd bonnetjes en facturen van alle uitgaven die je doet.

Kosten voor juridische bijstand

Als slachtoffer van een ongeval heb je recht op professionele hulp door een letselschade advocaat Rotterdam of andere letselschade expert. De kosten van deze juridische bijstand worden gedragen door de aansprakelijke partij. Jij als slachtoffer kunt dus geheel kosteloos gebruik maken van de diensten van RN Letselschade.

Andere letselschade posten

Behalve de vier hiervoor genoemde letselschade posten zijn er nog veel meer mogelijk kosten posten. Bijvoorbeeld gederfde inkomsten. Dit zijn inkomsten die je bent misgelopen als gevolg van het letsel. Bijvoorbeeld omdat je niet of minder kon werken. Ook kosten van studievertraging of misgelopen extra’s zoals bonussen of een 13e maand moeten worden vergoed. In ernstige gevallen is het soms nodig aanpassingen te doen in de woning. Het keukenblok moet worden verlaagd, er is een rolstoel lift nodig of het hele huis moet rolstoelvriendelijk worden gemaakt. Soms is het zelfs noodzakelijk om te verhuizen. Al dit soort kosten moeten door de aansprakelijke partij worden betaald.

Smartengeld

Naast de vergoeding voor alle kosten die het gevolg zijn van het ongeluk heb je vaak ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor het psychisch leed dat je hebt moeten doorstaan of nog zult lijden. Dit laatste bijvoorbeeld als je te maken krijgt met ontsierende littekens of het verlies van een zintuig of ledemaat. Een letselschade advocaat Rotterdam kan je helpen bij het claimen van smartengeld.

RN Letselschade

RN letselschade is gevestigd in Amsterdam en heeft ook een kantoor in Rotterdam. Wij helpen iedereen in heel Nederland bij het claimen van letselschade en smartengeld. Je kunt een afspraak maken bij ons op kantoor voor een vrijblijvend intakegesprek maar we komen ook bij je thuis. Wij zijn ervaren en betrokken letselschade experts die je graag helpen de maximale letselschade vergoeding en smartengeld te claimen bij de aansprakelijke partij. Wij zijn zeer bedreven In het onderhandelen met de wederpartij en het berekenen van ingewikkelde letselschade claims.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online