Een hondenbeet kan voor veel ellende zorgen. Het is daarom verstandig direct een bezoek te brengen aan de huisarts zodat de hondenbeet goed wordt behandeld. In veel gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Dit is vrijwel altijd het geval als je wordt gebeten door de hond (of ander dier) van iemand anders. De hoogte van de vergoeding hondenbeet hangt af van de gevolgen van de beet. Daarnaast is het een traumatische ervaring om opeens te worden gebeten door een hond terwijl je rustig aan het wandelen of fietsen bent. Soms is het mogelijk om naast de vergoeding van onkosten ook een vergoeding smartengeld te krijgen.

Gevolgen hondenbeet

De gevolgen van een hondenbeet hangen af van de plaats van de beet, of er één of meer beten zijn en of je bijvoorbeeld ook nog bent gevallen. Als je door de hondenbeet ten val komt kun je ook nog iets breken. Een diepe hondenbeet kan daarnaast ook schade veroorzaken aan onder meer pezen, gewrichten en spieren. Als de hondenbeet niet goed wordt behandeld kan deze gaan ontsteken met alle nare gevolgen van dien. Ga met een bijtwond zo snel mogelijk naar een huisarts. De wond kan nog tot 8 uur later worden gehecht en het is belangrijk na te gaan of je ingeënt bent tegen tetanus en soms tegen hondsdolheid. Vaak is antibiotica nodig om te voorkomen dat de hondenbeet gaat ontsteken. Indien mogelijk kun je de bijtwond het beste direct uitspoelen met lauwwarm water.

Klachten en symptomen hondenbeet

De tanden van een hond, kat, cavia, rat of ander dier heb je de huid doorboord. Het gevolg hiervan is dat er gaatjes in je huid zitten. De huid kan ook geschaafd zijn of zelfs opengescheurd. De hondenbeet kan bloeden en doet meestal behoorlijk pijn. Bij een diepe beet kan een pees of zenuw beschadigd zijn en soms zelfs een gewricht of een bot. In dergelijke gevallen zal de pijn nog heviger zijn. Soms is het nodig de bijtwond te laten hechten. Daarnaast ben je waarschijnlijk ontzettend geschrokken en het is ook mogelijk dat je angst voor honden of andere dieren ontwikkelt.

Tetanusprik halen na beet van dier

Veel dieren hebben bacteriën in hun bek en door een hondenbeet kan je geïnfecteerd raken. Tetanus, bloedvergiftiging, is de meest bekende en ook een zeer gevaarlijke ziekte. Daarom is het belangrijk dat je na een hondenbeet antistoffen krijg tegen tetanus. De tetanusprik moet je zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 3 weken na de bijtwond halen. Er is een herhaling nodig na een maand en na 6 maanden. Ben je al eerder tegen tetanus ingeënt dan heb je vaak maar één prik nodig.

Letselschade hondenbeet claimen

Als je door je eigen huisdier wordt gebeten dan draai je zelf voor de kosten op. Ben je echter door een dier van iemand anders gebeten dan is de eigenaar van dit dier aansprakelijk voor jouw kosten. Letselschade hondenbeet claimen kan je het beste overlaten aan een letselschade expert. Deze weet precies welke kosten wel en niet voor vergoeding in aanmerking komen. Soms heb je ook recht op een vergoeding smartengeld. Dit is een aparte vergoeding voor de pijn, het verdriet en de angst die je hebt gehad door de hondenbeet. Neem gerust contact op met RN Letselschade als je het slachtoffer bent geworden van een hondenbeet. Wij helpen Iedereen in heel Nederland bij het claimen van letselschade. Jij hoeft als slachtoffer onze kosten niet te betalen want die moeten door de hondenbezitter worden betaald.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online