Een gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam kan je helpen bij alles omtrent het claimen van letselschade. Inclusief het vorderen van smartengeld. Wat doet een letselschade advocaat Amsterdam, wat komt er allemaal kijken bij letselschade claimen en waar heb je recht op? In dit artikel vertellen we je alles over letselschade claimen en ook over de kosten van een gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam. Wist je dat je naast een vergoeding voor alle schade vaak ook recht hebt op smartengeld? Dat is een aparte vergoeding voor de geleden smart: verdriet, angst, pijn en zorgen. Geld zal die psychische schade niet ongedaan maken maar wel een gevoel van rechtvaardigheid geven.

Wat is letselschade claimen

Letselschade is de schade die je oploopt als gevolg van een ongeluk. Als je die schade wilt claimen, dan kan dat alleen als je iemand anders aansprakelijk kunt stellen. Meestal omdat die ander schuld heeft aan het ongeluk maar zelfs dat is niet altijd een voorwaarde voor succesvol letselschade claimen. Je gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam kan je daarover informeren.
Het kan bij letselschade gaan om alle mogelijke soorten ongelukken en alle mogelijke soorten letsel. Kom je in aanmerking voor letselschade claimen, dan kan je alle kosten die verband houden met het ongeluk bij de aansprakelijke partij claimen.

De aansprakelijke partij

Kan je aantonen dat iemand anders schuld heeft aan jouw ongeval, dan is dit de aansprakelijke partij. Het wordt ook wel de wederpartij genoemd. De wederpartij zal zich meestal laten vertegenwoordigen door een advocaat of andere expert. Het is daarom belangrijk dat ook jij als slachtoffer wordt vertegenwoordigd door iemand met verstand van zaken. Een letselschade jurist of gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam. De aansprakelijke partij kan akkoord gaan met jouw stelling dat hij of zij schuldig is. Echter, vaak zal de wederpartij dit niet zomaar toegeven. Meestal moet flink worden onderhandeld om tot een letselschade vergoeding te komen. Hier komt jouw gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam aan te pas. RN Letselschade in Amsterdam is een zeer betrokken letselschade expert met veel ervaring in het onderhandelen en werkt door heel Nederland.

Welke kosten worden vergoed

De aansprakelijke partij moet alle kosten vergoeden die voortvloeien uit jouw ongeluk. Het kan om allerlei soorten kosten te gaan. Bijvoorbeeld medische kosten die door je zorgverzekering niet worden vergoed, gederfde inkomsten of de kosten voor hulp. Hieronder zetten we de meest voorkomende letselschade kosten op een rijtje. Er zijn nog veel meer mogelijke letselschade posten, afhankelijk van het letsel, het ongeluk en de gevolgen van dit alles. Ook de persoonlijke situatie speelt hierbij een grote rol. Woon je met iemand samen die jou kan helpen dan zul je minder kosten moeten maken dan wanneer je alleen woont en daarom tijdelijk naar een verpleeghuis moet of hulp thuis moet inhuren.

Veelvoorkomende letselschade posten

Hoewel de letselschadeposten die je kunt claimen per geval verschillen, zijn er toch kostenposten die in vrijwel alle zaken terugkomen. Om te beginnen zijn dit de kosten van reparatie of vervanging van spullen. Vervolgens kijken we naar de medische kosten, de kosten van vervoer, kosten voor hulp, naar gederfde inkomsten en naar de kosten van je gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam. Ten slotte kijken we nog even naar de vraag welke kostenposten allemaal nog meer kunnen spelen.

Kosten van reparatie of vervanging

Je bent aangereden terwijl je op de fiets zat waardoor je fiets is stuk gegaan. Er is een band lek, je hebt een slag in je wiel, het licht en de standaard zijn ook kapot. Door de val die je hebt gemaakt is je broek gescheurd, er zit een grote jaap in je nieuwe jas en de klarinet die je bij je had is uit de koffer gerold waarna er een auto overheen is gereden. Kortom, je hebt allerlei spullen die moeten worden gerepareerd of worden vervangen. De fiets kan worden gerepareerd maar je hebt wel een nieuwe jas en een nieuwe broek nodig en ook je klarinet kan niet worden gerepareerd. Vooral die laatste kostenpost is hoog. Een nieuwe klarinet kost veel geld. De aansprakelijke partij moet alle kosten betalen.

Vergoeding van medische kosten

Misschien denk je dat het met die medische kosten wel los zal lopen. Immers, je bent verzekerd en hebt een goede zorgverzekering. Het klopt dat veruit de meeste medische kosten door je zorgverzekeraar worden vergoed. Je hebt echter vaak toch te maken met allerlei medische kosten die niet worden vergoed. Door de val van de fiets heb je je been gebroken en moest je een paar weken krukken huren. Daarvoor moest je een eigen bijdrage betalen. Je hebt pijnstillers gekocht, verband, pleisters en gaas voor een grote wond op je been en andere schaafwonden die je had. Ook de 20 fysiotherapiebehandelingen werden niet vergoed. Dit soort medische kosten die niet worden vergoed door de zorgverzekering moeten door de aansprakelijke partij worden betaald.

Vervoerskosten

Als je door het opgelopen letsel niet meer zelf kunt lopen, fietsen of autorijden maak je vaak extra vervoerskosten. Als je een beenbreuk hebt zal dat vaak het geval zijn. Misschien kon je wel met het openbaar vervoer maar was dat niet goed mogelijk omdat je ook nog andere verwondingen had. Overigens moeten extra kosten voor het OV ook worden vergoed. Hetzelfde geldt voor een taxi naar de dokter, het ziekenhuis of naar een andere zorgverlener. Dit soort vervoerskosten moeten door de schuldige partij worden vergoed.

Kosten voor hulp

Letsel betekent vaak dat je hulp nodig hebt. Het kan gaan om hulp thuis bij het aankleden en uitkleden, om hulp in de huishouding, hulp bij het verzorgen van kinderen of andere soorten hulp. Als je kunt aantonen dat die hulp echt nodig is dan moet de aansprakelijke partij de kosten ervan vergoeden. Dat geldt ook voor de eigen bijdrage die je verschuldigd bent voor hulp vanuit bijvoorbeeld gemeente (WMO).

Gederfde inkomsten

Kan jij door het opgelopen letsel een tijd niet of veel minder werken? Dan kan je te maken krijgen met gederfde inkomsten. Dit betekent dat je tijdelijk of langere tijd minder inkomen hebt dan je gewend was. Bijvoorbeeld als je als zelfstandig rijinstructeur werkt en je been breekt. Je bent dan toch een aantal weken tot maanden uit de roulatie. Ook de gederfde inkomsten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Het berekenen van gederfde inkomsten kan lastig zijn en kan je het beste overlaten aan je gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam.

Kosten gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam

Om je professioneel te laten bijstaan kan je het beste een gespecialiseerde letselschade advocaat In de arm nemen. Zoek je een gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam kijk dan eens naar de experts van RN Letselschade. zij werken op no cure no pay basis en dat betekent dat je zelf niets hoeft te betalen. Immers, de aansprakelijke partij moet de kosten van jouw gespecialiseerde letselschade advocaat betalen. Leidt de zaak onverhoopt niet tot een uitkering letselschade vergoeding dan hoef je toch niets te betalen.

Andere mogelijke kostenposten

Er zijn nog veel meer mogelijke kostenposten. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van je hobbytuin, het uitlaten van de hond of voor het naar school brengen van de kinderen. In ernstige gevallen kun je te maken krijgen met de verbouwing van je huis, het verlagen van een aanrecht, het rolstoelvriendelijk maken van je huis of zelfs met een verhuizing.

RN Letselschade

Wij zijn gevestigd in Amsterdam en hebben ook een kantoor in Rotterdam. Vanuit onze kantoren bedienen we iedereen in heel Nederland. Of je nou naar een gespecialiseerde letselschade advocaat Amsterdam,  Rotterdam of andere plaats in Nederland zoekt. Wij hebben een uitgebreide expertise en helpen onder meer slachtoffers van bedrijfsongevallen en verkeersongevallen. Ook wanneer je een hondenbeet hebt opgelopen, hersenletsel hebt, een whiplash of ander soort letsel. Wij hebben veel ervaring en zijn zeer betrokken. Wij komen ook bij je thuis om alles met je te bespreken.

WhatsApp 9:00 tot 21:00 online